Повече нарушители на пътя след премахване на предупредителните знаци за камери
Високата скорост е сред основните причини за смъртта на пътя
  • Последни
  • Най-четени

Коментари: 3
  • 1
    2
Знак, камери

След премахването на предупредителните знаци за камери на пътя, нарушителите се увеличиха. Това установи експеримент на bTV.

Новите правила вече са в сила и предупредителни табели преди мобилните и стационарните камери няма.

Проверката ни установи, че знаците преди стационарните камери не са демонтирани. От Пътна полиция прехвърлиха топката на общините и Агенция пътна инфраструктура. Иначе табели преди патрулките вече няма и резултатът е налице.

Високата скорост е сред основните причини за смъртта на пътя, сочат данните. Всеки месец, само в столицата нарушителите – любители на високите скорости, са над 3000.

Патрулките на Пътна полиция ще имат ПОС терминалЦелта е глобите на нарушителите да се събират още на пътя

Пътните полицаи очакват санкционираните драстично да се увеличат след като отпаднаха предупредителните табели. Решихме да проверим как се отразява промяната. 

Околовръстното шосе в София е едно от местата, където се превишава скоростта. Проверка на bTV показа, че, когато няма табели, мобилната камера отчита нарушител на почти всяка минута, средно с 20 километра в час над разрешената.

И още една промяна от вчера  – собствениците на автомобили ще носят отговорност, ако са предоставили колата си на неправоспособен, пиян или дрогиран шофьор, също така и ако автомобилът се управлява с над 50 километра в час над разрешеното в населено място. Тогава колата ще се спира от движение.

  • 1
    2
Още по темата
3 Коментара
  • Най-старите отгоре
  • Най-новите отгоре