Пилотите, пострадали при инцидента с хеликоптера, са в стабилно състояние
Те са контактни и с нормални жизнени функции, съобщиха от Военноморската болница във Варна
  • Последни
  • Най-четени

Коментари: 0
  • 1
    0
Пантер
Снимка: БГНЕС

Двамата пострадали пилоти при вчерашния инцидент с хеликоптер „Пантер“ са в стабилно състояние. Това съобщи за bTV Константин Герганов, зам.-началник на Военноморската болница във Варна, където са настанени.

Капитан Павел Симеонов и капитан Анатоли Апостолов са контактни и с нормални жизнени функции. Лекуващият екип дава добри прогнози за пълното им възстановяване.

Константин Герганов уточни, че първият е бил докаран кап. Георги Анастасов. На брега са му били направени всички реанимационни мероприятия, но той е бил в кома без дишане, без пулс.

В болницата са продължили с реанимацията, но безуспешно, въпреки продължителната процедура, каза зам.-началникът.

От другите двама членове на екипажа първо е докаран кап. Анатоли Апостолов, а след него и кап. Павел Симеонов.

Състоянието им е стабилно, значително по-добро в сравнение с вчера, и двамата са контактни, адекватни, с нормални жизнени функции, обясни началникът на реанимация д-р Валентин Милев.

Вече не са зависими от кислородолечението, допълни той.

При кап. Симеонов има инхалация на изгорелите газове от падналата машина и аспирация на морска вода и от разлятото гориво. Има фрактура на третия пръст на дясна ръка и мекотъканни увреди на ляво бедро Докато при кап. Апостолов проблемите са основно с белия дроб, каза докторът. По думите му психически и двамата са добре.

Те са на възраст е 48 и 50 години.

Загиналият кап. Анастасов ще бъде повишен посмъртно в звание, съобщи за bTV министърът на отбраната Красимир Каракачанов

Загиналият кап. Георги Анастасов ще бъде повишен посмъртно в званиеБлагодарение на професионалните му качества, животът на другите двама членове на екипажа е спасен, Каракачанов

 

  • 1
    0
Още по темата
0 Коментара
  • Най-старите отгоре
  • Най-новите отгоре