Най-малко 10 свидетели са гледали боя между строителния работник Николай Чивиев и Емил Чачев - Ембака без да се намесят. Това казаха за bTV източници от разследването.

В петък Чивиев беше пребит до смърт, защото направил забележка на Чачев, който навлязъл с колата си в неработещ участък от новостроящата се магистрала.

Днес са разпитани всички свидетели на боя на магистралата. От следствието поясниха, че нито един от тях не е задържан. Според показанията им, всеки е видял част от боя и не се е намесил.

В началото на първия работен след смъртта на 47-годишния Николай, неговите колеги си признаха, че той е загинал, за да ги защити.

"Не ни зачитат за нищо, не спират на знаците. Спират, псуват – „Махай се, ще те сгазя, ще те пребия”.

"На нас като не ни спират, той тръгна да го гони, заради нас”. 

Най-близкият свидетел, който е бил в колата с убития строител, твърди пред всички, че благодарение на Николай той е все още жив.

"Ботьо каза, че това, което се е случило е било за много кратко време, но е бил ужасен от агресията на този човек. Това, което ми каза е, че когато е тръгнал с нож Ембака към тях, Николай е застанал пред Ботьо иначе и Ботьо сега нямаше да е жив”.

Адвокатът на Емил Чачев отказа коментар за bTV, но разпространи версията, че клиентът му ще се предаде сам, днес.

До този час обаче, Ембака остава в неизвестност.