Националната служба за сигурност е под ръководството на ДПС, тя е изцяло партизирана. Това обяви в предаването „Лице в лице” полк. Николай Марков, бивш служител в НСО, по повод последния скандал около службата, свързан с мерцедеса, обслужвал председателя на Върховния касационен съд (ВКС) Лозан Панов.

„Военната прокуратура ни задължи да говорим за болтове – същински разговор за дейността на НСО не съществува”, коментира Марков.

За него големият проблем в случая е, че службата се е намесила във война между институции и е позволила Лозан Панов да бъде унижен.

По думите му функциите на службата са по-скоро слугински, а не охранителни и свързани с националната сигурност, защото се управлява от „мухлясало” ръководство.

„Това ли трябва да бъде поведението на НСО, на Военната прокуратурата и на президента (Румен Радев), който е изпратил едно писмо до началника на НСО (Ангел Антонов), който никога нищо не е разбрал”, попита бившият служител на НСО.

Неговата теза е, че болтовете на мерцедеса, около които се завъртя скандала с охраната на Лозан Панов, са се разхлабили при смяна на зимните с летните гуми. От думите му стана ясно също, че никой не проверява щателно колите, с които се превозват и охраняват първите в държавата.

Марков каза, че големият бюджет на НСО е за горива и се зарече, че ако поеме за шест месеца службата, трима от висшето ръководство ще влязат в затвора.