Заслужил майстор на спорта по академично гребане ще ръководи кабинета на служебния премиер Марин Райков, съобщиха от правителствената пресслужба.

Марияна Минчева е описана като човек с 35-годишен трудов стаж, голяма част от който преминава на различни административни длъжности.

От 2008 г. досега г е била финансов инспектор в Инспектората по Закона за съдебната власт в Министерство на правосъдието. Преди това е заемала различни позиции в Министерството на младежта и спорта, Държавната агенция за закрила на детето, Регионална служба по заетостта – Варна и др.

Началникът на кабинета на Марин Райков има магистърска степен от ВИНС – Варна и специализация на тема „Общинските структури и тяхната роля за ресоциализацията на младежта от неформалните организации“ в британския град Брадфорд, посочват още от пресслужбата на служебния кабинет.

От съобщението става ясно още, че Марияна Минчева има и завидна спортна кариера. Тя е заслужил майстор на спорта по академично гребане. Участник е на Олимпийските игри в Москва 1980 г., където заема четвърто място. Многократен републикански шампион на България по гребане между 1976 и 1986 г. Има класирания в челната шестица на световните първенства през 1978, 1981 и 1982 г. Печели първо място на открития шампионат на Франция през 1981 г. Между 2002 и 2004 г. Минчева е генерален секретар на Българската федерация по гребане.