Делян Пеевски пристигна в парламента, предаде БГНЕС. Той отказа да коментира слуховете, че ще напуска политиката. „Питайте тези, които са пуснали слуховете". Попитан дали ще остане в парламента, Пеевски каза: „Ами, ето тук съм”.

Домати посрещнаха народните представители в първия работен ден от новия политически сезон. Акцията е на Николай Колев-Босия, който бе задържан и отведен. Около служебния вход на Народното събрание звучи приглушена народна музика и се чуват призиви към народните представители да подходят сериозно към обсъждането на съдебната реформа.

По информация от печата, на първото заседание от новия политически сезон ще присъства премиерът Бойко Борисов, за да обсъди проблемите, които предизвикаха вълната от мигранти към България.

Депутатите ще обсъждат и съдебната реформа, както и антикорупционния закон. Това е един от първите закони, който ще бъде обсъден. Пред служебния вход на Народното събрание младежи с плакат и камера питат пристигащите депутати дали ще подкрепят антикорупционния закон на Меглена Кунева.

Очаква се в началото на днешното заседание всички парламентарни групи да изчетат декларации от трибуната на пленарната зала за приоритетите си през новия политически сезон. В по-дългосрочен план предстои обсъждане на реформите в здравеопазването, както и съдебната реформа.