Софийски градски съд е осъдил лидера на „Атака” Волен Сидеров да плати 50 000 лева обезщетение на колегата си от РЗС Яне Янев заради разпространени в медиите обидни и клеветнически изрази, съобщиха от пресцентъра на консерваторите.

До делото се стигна, след следното изказване на Сидеров от 3 юни м.г.: "Ние няма да позволим на нито един лумпен, дали той се нарича Валери Симеонов, Яне Янев или някой друг измекяр, да кощунства в близост до нашата централа в нарушение на закона.... Презервативите на Бойко - Валери Симеонов и Яне Янев, ще се сблъскат с твърдия отпор на "Атака".

Освен обезщетението, Волен Сидеров ще трябва да плати държавна такса от 2000 лева и разноските за адвокатска защита на Яне Янев, оценени на още 2500 лева.

От РЗС посочиха, че са завели подобни дела и срещу други лица, сред които има и собственици на медии. „Някои от тези дела са приключили, има извадени изпълнителни листове и образувани изпълнителни производства, а други са висящи пред различни съдебни инстанции”, посочват от партията.