178,8 млн. лв. – толкова би струвало връщането на наборната служба през първата си година. Това стана ясно от изказване на кандидат-президента на Обединени патриоти Красимир Каракачанов в студиото на „Лице в лице”.

По думите му Министерството на отбраната е направило разчет и месечната издръжка на един наборник е 300 лв. на месец. Общо 15-16 000 са младежите, които притежават нужното образование и са физически здрави, като те могат да се разделят на две групи от по 8000 за по половин година служба. Освен това, трябва еднократно да се дадат 150 млн. лв. за възстановяване на казармите и другите необходими обекти.

При въоръжен конфликт сме длъжни да мобилизираме годните за военна служба, можем да ги въоръжим, но без подготовка пращаме на фронта пушечно месо, убеден е националистът. Той припомни, че според Конституцията защитата на Отечеството е дълг на всеки български гражданин, а обучението трябва да е регламентирано със закон, който така и не е приет от няколко парламента.

„Същото военно министерство ни агитира да дадем 820 млн за да строим 2 патрулни кораба, при положение, че имаме 3 фрегати, които са по-висок клас и за 200 млн. можем да ги ремонтираме”, посочи Каракачанов,

Дебатът бил скучен

Красимир Каракачанов призна, че е гледал дебата между Цецка Цачева и Румен Радев в ефира на bTV и изрази мнение, че двамата кандидати са спестили отговорите на наистина важните въпроси.

„Аз не видях ясни тези по основни въпроси, примерно темата с нелегалната имиграция. Не чух позиция, че България ще настоява за нова европейска политика – не на разселване на мигрантите, а на недопускането им”, посочи националистът. Той обвини Цачева и Радев, че са „избягали” от темата за еврочленството на Турция.

„Това, честно казано, е най-скучният дебат, който съм виждал. Взаимно си правеха комплименти, 8-9 пъти си благодариха един на друг”, коментира той.

Каракачанов заяви, че правомощията на президента трябва да бъдат завишени и той да има законодателна инициатива и възможност да иска вот на доверие или недоверие на правителството.

  • Корнелия Нинова: Румен Радев не е наложен нито отвън, нито отвътре
  • ЦИК: Румен Радев е увеличил повече от два пъти подкрепата си на балотажа
  • Схеми и пропуски хвърлят сянка върху вота
  • Румен Радев – подкрепен от избиратели на всички партии
  • Как реагираха световните медии на избора на Румен Радев? (ОБЗОР)
  • Москва: Ако новата власт в България поиска сътрудничество, ще отвърнем с взаимност
  • Как премина изборният ден за българите в Щутгарт
  • Официалните резултати от изборите вероятно ще са ясни още утре
  • Евгений Дайнов: Бойко Борисов е като обидено дете, комуто всички са виновни
  • Активисти на ГЕРБ от Видин се оплакаха от побой и сплашване