Волен Сидеров: Не сме влезли във властта, за да се занимаваме с плажове и лифтове
Сидеров каза, че Бойко Борисов и Валери Симеонов трябва да се „уточнят като възрастни мъже” по казуса
  • Последни
  • Най-четени

Коментари: 4
  • 18
    13
Волен Сидеров
Снимка: Ладислав Цветков

„Ние не сме влезли във властта, за да се занимаваме с плажове и лифтове”, каза лидерът на „Атака” Волен Сидеров в предаването „Тази сутрин” по повод решението на правителството да разреши строежа на нов лифт в Банско.

„Не знам защо цялата държава се занимава с някакъв лифт. Вероятно става дума за пари. Ние не се съгласихме да участваме в тази коалиция заради лифтове, плажове или пързалки, а заради нещо по-сериозно и съществено – да вдигаме доходите на хората, да се борим с престъпността”, допълни Сидеров.

Валери Симеонов: Депутатите от ГЕРБ и ДПС пак ни извъртяхаВъв фейсбук профила си той написа, че депутати от ГЕРБ и ДПС са променили приетия Закон за концесиите „по най-подлия начин“ и така „ще продължи по най-непрозрачен начин“ раздаването на концесии „на приближени фирми и групировки“

На въпрос дали решението за Банско е било взето под натиск в последните дни на 2017 г. и различията в мнението на Валери Симеонов и Бойко Борисов по казуса, Сидеров каза „ако обичат да се уточнят като възрастни мъже”.

Той посочи, че много по-голям проблем за разрешаване е цената на водата и действията на КЕВР.

„КЕВР е една вредна комисия, където може би трябва да се започне разговор за корупция. Начело на нея стои един отявлен костовист, който трябва незабавно да си подаде оставката”, каза Сидеров.

По думите му комисията трябва да бъде овладяна, защото тя се избира от парламента, но не се отчита пред него.

Прокуратурата протестира пред съда цената на водата в Бургас, Ямбол и ВрацаДружествата там са представили бизнес планове без да ги съгласуват със съответните ВиК асоциации

„Няма да се примиря с това да се вдига цената на водата, тока и парното, след което хората да сочат с пръст нас и да казват „вижте какво направихте”, допълни още лидерът на „Атака”.

Той допълни, че през новата година ще напомня на своите коалиционни партньори, че те са във властта, за да „правят живота на българите по-добър”.

„В България няма само 6 млн. скиори”, коментира още Сидеров.

По повод коментарите в западни медии, че България поема председателството на Европейския съвет в „облак от корупция”, Сидеров заяви, че в повечето европейски държави има много по-сериозна корупция и „те си го знаят”.

„Това е начин да се цапа имиджът на България. Ако обичат, да си гледат тяхната корупция”, каза още Сидеров.

  • 18
    13
Още по темата
4 Коментара
  • Най-старите отгоре
  • Най-новите отгоре