Тодор Димитров Попов - два мандата кмет на Пазарджик, независим кандидат за трети. Тодор Веселинов Попов пък е кандидат за кмет на Пазарджик на Движение за европейска интеграция.

Вместо да води предизборна кампания, новият Тодор Попов няма щаб, не е познат в града, а семейството му казва, че въобще не знае къде е. Адресът му по лична карта e в Пазарджик, но от години се подвизава в ромската махала в Септември. Оскъдна информация за Тодор Попов получаваме от майката на 6-те му деца.

„Караме се, питай комшиите. Той си отива постоянно. Разбирателство с него нямам. Скоро се бихме пак, аз го изгоних. Отиде в Пазарджик, след 5-6 дни си дойде. Нашето семейство не е семейство”, призна тя.

Казват ни, че Тодор Веселинов Попов живее в тази къща - с всичките деца, майка им и свекървата му.

Вече пред камера, жената до кандидат-кмета отказва да ни даде информация за кампанията на мъжа й. Съседите на кандидат-кмета са изненадани.

В семейната къща на евентуалния кмет няма течаща вода и тоалетна.

Тодор Попов все пак не е призрак. Съществува, не е безследно изчезнал, уверяват ни по телефона от Движение за европейска интеграция.

До края на седмицата бил извън града, навехнал си крака и е на рехабилитация.

Оттам допълват, че той сам се обърнал към тях „с желание да поеме нещата в свои ръце”, а съвпадението на имената с другия Тодор Попов не било търсен ефект.

От Движението за европейска интеграция ни обещаха интервю с Тодор Попов, но когато кракът му мине.