„ДСБ бяха двигател на създаването на Реформаторския блок. Ние ще бъдем в РБ и в опозиция и това е решението на нашето национално събрание”, заяви Вили Лилков от ДСБ.

Той допълни, че ДСБ ще бъдат конструктивни към всички решения от страна на реформаторите, насочени към изпълнение на предизборните обещания.

„Ще бъдем безкомпромисни към всичко, което се отклонява от поетите ангажименти към избирателите”, поясни Лилков.

По повод искането Николай Ненчев и Петър Москов да бъдат свалени от министерските кресла, Лилков заяви, че техен „работодател” е премиерът Бойко Борисов и той трябва да реши.

„Декларацията и поведението на ГЕРБ е финалът на една политика, окято водеха в последните месеци по отношение на ДСБ с цел да ни принудят да напуснем Реформаторския блок”, каза Лилков.

Той определи отношението на ГЕРБ като показно какво да очаква РБ ако минат в опозиция. „Така че политиката бий самара, да се сеща магарето, беше приложена от ГЕРБ в този случай.

Лилков допълни, че цялата антимедийна кампания за ДСБ е била с цел те да напуснат Реформаторския блок и синята коалиция да бъде овладяна по-лесно от Цветан Цветанов.

„ДСБ не разполага с лостове да уволнява хора, които са в управлението. Изключването на член на ДСБ става с решение на неговата партийна организация и арбитража”, поясни Лилков.

Депутатът поясни, че ДСБ е поканило Петър Москов да се оттегли от поста си още през декември и сега той и премиерът решават.