Математически и програмно коалиция между ГЕРБ и Патриотите не би издържала. Това коментира лидерът на „Воля” Веселин Марешки в студиото на „Тази сутрин”. Той посочи, че двете партии трябва да вървят по програмата си, а не само да се гледа математически . 

Марешки коментира, че още никой не е потърсил партията му за разговори и добави, че очаква след срещите с БСП и ДПС да се седне на една маса и с „Воля”. По думите му очаква конструктивен диалог и предстои да докаже, че партията е позиционирана в политическия център-дясно, което ги прави естествен партньор.

По повод другата негова партия той посочи, че не е имал право да я закрие и сега съдът ще го направи. „Воля” предстои да бъде проверена, тъй като някой от учредителите й е бил такъв и на друга партия.

Разследването за дъмпинг на цените на горива бизнесменът посочи, че е било част от черна кампания, направена за очернянето на „Воля” и целяща да отврати хората да гласуват. По думите му е постигнала ефекта си.

Марешки коментира и данните за монопол върху данъчните складове на горива. Той сподели, че му е било отказвано да складира свой горива, тъй като нямало капацитет.

Решението на КЗК, че няма картел на пазара на горива, Марешки обясни с това, че явно е имало обмен на информация между служители, от които не зависи ценообразуването.

Марешки посочи още, че смята да ходи редовно на работа като депутат и в началото ще ползва ведомствено жилище, тъй като няма имот в София.