Ще подкрепим мандат на Реформаторския блок при внасяне на определени корекции, свързани с основните ни приоритети. Това обяви в парламента съпредседателят на Патриотичния фронт Валери Симеонов след среща с Реформаторския блок.

Корекциите са свързани с повишаване на пенсиите, решаване на въпроса с охраната на границата, мигрантския поток, продължаване на реформите в икономиката и енергетиката, решаване на проблема с битовата престъпност и оздравяване на климата за дребния и средния бизнес, уточни той.

„Срещата премина в изключително добронамерен тон. С колегите от РБ винаги сме се разбирали с половин дума, каза Симеонов след близо едночасовата среща”, обясни Симеонов.

Той допълни, че РБ и ПФ излизат обединени около целта да не се допусне поредна правителствена и съответна парламентарна криза.

„Смятаме, че България има нужда от стабилност, а не от поредно безвремие, хаос, служебно правителство, за което настояваха от БСП. Не искаме да има такива глупости – служебно правителство за 20 дни и след това друго, назначено от Радев (новоизбраният президент Румен Радев)”, коментира още съпредседателят на Патриотичния фронт.

По думите му в парламента има нужното мнозинство, за да се изпълнява подписаната преди две години програма.