Валентин Радев за полицаите: Леко не разбирам с този протест какво искат да кажат
Опозицията е хубаво нещо, но не може да ходите при опозицията, подчерта силовият министър
  • Последни
  • Най-четени

Коментари: 2
  • 8
    7
Валентин Радев
Снимка: БГНЕС

Недоволните полицаи да внимават – имат право на протести, а не на стачки. Това предупреди вътрешният министър Валентин Радев в навечерието на протеста на служителите на МВР, който ще се проведе на утрешния им патронен празник.

Полицаите са недоволни от ниските възнаграждения и лошите условия на труд. „Аз им казах нещо много просто – тук съм от месец и половина-два, кажете ми кой е решил въпроса за месец и половина-два, който не е решен и вие сте присъствали и сте участници в тези процеси от повече от 6-7 години“, коментира Радев, цитиран от Фокус.

Той подчерта, че като вътрешен министър се бори за мотивацията на пожарникарите и полицаите и „леко не разбира” какво искат да му кажат с протеста.

Синдикатите в МВР: Не се разбрахме за заплатите, ще има протестиНа срещата си с представители на СФСМВР вътрешният министър Валентин Радев заявил, че има желание да вдигне заплатите, но не е обещал повишение

„Предупредих ги, че опозицията е хубаво нещо, но не може да ходите при опозицията и да се съветвате и след това да заигравате политически. (…) Те ми казаха „това не е срещу вас“. Е срещу кого е, аз съм от правителството. Аз съм човекът, който е натоварен и съм най-близко до финансовия министър и до премиера и изобщо до правителството“, допълни силовият министър.

  • 8
    7
Още по темата
2 Коментара
  • Най-старите отгоре
  • Най-новите отгоре