Управляващите партии предлагат да се промени концесията на ски зоната в Банско. Това стана ясно след заседание на Съвета за развитие към Министерския съвет, в който участват представители от управляващата коалиция.

Темата е обсъдена днес по идея на ВМРО. Всички партии са подкрепили, с изключение на Реформаторския блок, който все още не е взел решение.

От МОСВ отрекоха това да дава "зелена светлина" за изграждането на втори кабинков лифт в Банско (каквито информации се появиха в медиите днес следобед-б.р.). От ведомството се мотивираха с факта, че към момента концесионерът не е внесъл инвестиционно намерение за строителство на ски съоръжения.

Освен това, Съветът за развитие е формат, в който се обсъждат и координират политически позиции на коалиционните партньори. Той не взема решения от компетенциите на изпълнителната и законодателната власт, а дискутира идеи, проекти и допълнения към Програмата за управление на правителството, подчертаха от правителствената пресслужба.

Еко организации обаче се заканиха да направят всичко възможно "скандалната", според тях, промяна в концесията да не се случи. То ще стане факт, чак след като бъде облечено в решение на Министерския съвет.