Управляващите реформатори след срещата с премиера: Не сме обсъждали оставки (ВИДЕО)
От РБ препотвърдили подкрепата си за управленската програма
  • Последни
  • Най-четени

Коментари: 2
  • 4
    11
Петър Москов и Меглена Кунева
Снимка: bTV

Не сме говорили нито за развод, нито за брак. По този начин министърът на здравеопазването д-р Петър Москов отговори на въпроса как е протекло извънредното заседание на Министерския съвет, свикано от премиера Бойко Борисов, който по-рано се закани, че ще извади Реформаторския блок от властта.

По-рано тази вечер изтекоха цитати от казаното на „Дондуков” 1, като от тях се разбираше, че министър-председателят най-меко казано не е доволен от поведението на коалиционните си партньори: „Лукарски, страх ли те е? Москов, пиле шарено ли съм? Кунева, да спра ли парите на учителите, че сме ги били дали предизборно?”.

В рамките на по-малко от 5 минути Петър Москов, вицепремиерът Меглена Кунева, Найден Зеленогорски и Борислав Великов представиха пред журналистите в Министерския съвет друга, значително по-мирна версия на случилото се в заседателната зала в периода от 17:30 до 20:00 ч.

Бойко Борисов към реформаторите: Вторник е ден разделен. Или сме заедно, или всеки по пътя сиИма предел, за мен той настъпи, с тези думи се е обърнал премиерът към реформаторите

„Коалицията и третата партия в управляващото мнозинство препотвърдиха подкрепата си за управлението, подкрепата си за правителството”, подчерта Москов. Той призна, че има напрежение, но, по думите му, това е нормално, когато всеки от участниците във властта има свой кандидат-президент.

„Никой не е поставял въпроса дали някой подкрепя ГЕРБ – всяка от партиите потвърди подкрепата си за управленската програма”, категоричен беше здравният министър.

Премиерът заплаши реформаторите с преформатиране на коалициятаИли реформаторите ще дойдат и ще се държат точно, или повече с тях няма да се занимавам, категоричен беше премиерът

Депутатът от РБ/ДБГ Найден Зеленогорски уточни, че по-рано днес е било проведено съвместно заседание с парламентарната група на ГЕРБ и е било преценено на извънредното заседание във вторник да се обсъждат въпроси, свързани с АЕЦ „Белене” и с промените в Изборния кодекс.

„Понякога се появяват и искри. Нашата оценка е позитивна към нашите министри и към министрите от правителството. Не сме чули от никого искане на оставки и напускане на коалицията”, подчерта Зеленогорски, който се разграничи от искането на ДСБ Бойко Борисов да подаде оставка.

  • 4
    11
Още по темата
2 Коментара
  • Най-старите отгоре
  • Най-новите отгоре