Националният съвет за тристранно сътрудничество (НСТС) разгледа мерките за бюджета за 2015 г. и не стигна до единодушие за подкрепа на проектобюджетите за държавния бюджет и държавното обществено осигуряване. Това заяви вицепремиерът и министър на социалната политика Ивайло Калфин пред журналисти след заседанието на Тристранката.

Той заяви, че въпреки това е доволен от дискусията, която, по думите му, била конструктивна и щяла да бъде полезна и за довършването на работата.

Президентът на КНСБ Пламен Димитров каза, че дебатиращите са останали със своите различия и тревога за работните места и доходи на българските граждани. „За бюджет 2015 г. очакваме да видим стъпки, които да променят тази картина, но засега не виждаме. Да бъдат намерени възможности за видимо движение на доходите, започвайки от минималната работна заплата”, призова синдикалният лидер.

Заместник-председателят на КТ "Подкрепа" Димитър Манолов каза, че от организацията остават с надежда, че ще бъдат преразгледани някои от позициите и по-специално по отношение на замразяването на минималната работна заплата.

Димитър Бранков от Българска стопанска камара повтори позицията на БСК, че проектобюджетът е без мотиви. Той посочи, че по отношение на приходната част съмнения на работодателите са относно подценената приходна част.