Покачващо се напрежение от близо година по-рано. Така Трайчо Трайков коментира уволнението си от поста министър на енергетиката в първия кабинет на Бойко Борисов. Той посочи, че са имали различия с тогавашния премиер по големите руски проекти и за ситуацията с пазара на горива. По думите му освобождаването му е било въпрос на време, а поводът с форума в Катар е бил „нелеп”.

„Борисов тогава не беше винаги сигурен какво е най-доброто от негова гледна точка. Според мен имаше една капка да прелее”, посочи той.

Кандидатът за президент на Реформаторския блок беше в студиото на „Тази събота” с половинката си Милена Маркова. Те имат две деца, като малката Карина се роди преди около 20 дни. Трайков посочи, че успява да прекара малко време с нея и двегодишния Никола, който го чака всяка вечер.

Снимка: Ладислав Цветков

Милена споделя, че не е очаквала половинката й да бъде номиниран за поста заради сложния начин на избор при реформаторите. Самият Трайков е категоричен, че въпреки трудностите на Милена сама с двете деца той не съжалява, че е поел отговорността на кампанията и вижда, че сега няма друг кандидат освен него, който да поучи вота на „хора като нас”.

Снимка: Ладислав Цветков

Половинката му не вижда промяна у него когато е бил министър и сега, когато е част от Реформаторския блок.  За мен е все същия независимо каква роля има в политиката, каза тя. Той е пленил сърцето й с интелект и чувство за хумор, а като баща играе ролята на "доброто ченге".

Двамата са семейство без да имат брак, а планът им е да използват децата като шафери когато пораснат.

Повече вижте във видеото: