„Моите избиратели не биха искали Румен Радев да стане президент – човекът, който прие да бъде издигнат от БСП и Героги Първанов, който нарича съюзническата ни солидарност „Ньойски договор” и който иска преразглеждане на членството ни в НАТО”, заяви кандидатът за президент на Реформаторския блок Трайчо Трайков в студиото на bTV.

„Цецка Цачева с нищо не показа, че може или иска да победи г-н Радев и сега ще има много тежка задача, в дните преди балотажа, да убеди дясно мислещите хора”, допълни Трайков.

Той се обърна към своите избиратели  и им благодари за гласуваната подкрепа. Трайков допълни, че не иска все още да коментира никакви числа, защото все още се чакат гласове от чужбина. „Искам да призова всички българи – гласувайте както сте решили, не се влияйте от резултатите! Всеки глас има значение”, каза той.

Трайков каза, че не може да коментира идеята на Радан Кънев за „рестартиране” на десницата. „Още по време на кампанията си казах, че целта ми е да обединя хора, а не партии. Не съм гледал на кампанията като партийно преброяване”, допълни той.

Резултатите към този момент сочат, че за Трайчо Трайков са гласували 6,98% от избирателите.