Таско Ерменков: Събитията в Бобов дол са част от политиката на управляващите
Депутатите на Ковачки гласуват с ГЕРБ, каза депутатът от БСП в предаването „Лице в лице”
  • Последни
  • Най-четени

Коментари: 0
  • 5
    5
Таско Ерменков
Снимка: БГНЕС

Събитията в Бобов дол са част от политиката на управляващите. Господин Ковачки е един от икономическите стълбове на управляващите в момента, неговите депутати гласуват с ГЕРБ. Това каза в предаването „Лице в лице” по bTV депутатът от БСП Таско Ерменков във връзка със стачката на миньорите.

По думите му държавата е абдикирала. „Мината е държавна и е дадена на концесия. Управлява я частник, но държавата е задължена да гледа какво става с тази концесия”, категоричен беше депутатът от левицата.

„Ако в тази мина наистина се твърди, че няма въглища, какво правим с тези 2000 души? Държавата няма стратегия за преквалификация, за намиране на алтернативен труд. Ще обезлюдим Бобов дол и Кюстендил, както унищожихме икономически Северозападна България”, прогнозира Ерменков.

„Пет таксита блокираха Орлов мост, премиерът и Московски решиха нещата за нула време. 2000 души стоят без заплата, никой  не им обръща внимание”, подчерта червеният депутат.

„Дайте да помолим слънцето на държавата, премиера, да отиде в този рудник и да реши въпроса”, призова той.

„Вътре е страшно. Тази сутрин са им спрели въздуха, вентилаторите, за да ги принудят да излязат. Това е опит за убийство”, каза още Ерменков.

Депутатът заяви още, че от БСП са били против ваканцията на парламента преди президентските избори. Парламентът е мястото, където се прави политика, изтъкна Таско Ерменков.  

Според него управляващите се опитват да запушат устата на опозицията, като я лишат от парламентарна трибуна.

 

  • 5
    5
Още по темата
0 Коментара
  • Най-старите отгоре
  • Най-новите отгоре