"Как ще си я депозирам. На вас, ако ви звъннат от някоя медия и ви кажат, че трябва да сте освободен, без да се срещнете с шефа си, става ли? Искам да знам какви са мотивите и прочие"

Това каза министърът на образованието Тодор Танев в отговор на въпрос депозирал ли е оставката си.

Той се присъедини към срещата на Реформаторския блок на "Раковски 134". Тя е във връзка с по-рано поисканата оставка на министъра на образованието от премиера Бойко Борисов.

Да хвърля някакви папки ли, попита Танев, тъй като до момента не е поканен на разговори с Борисов и очаква да чуе официалните мотиви.

Танев потвърди официално, че заместничката му Ваня Кастрева е била на разноски на "Америка за България" в Лондон и това се е случило в края на миналата седмица. Той я попитал лично и тя признала. Договаряла нови платформи за компютри в образованието.

Министър Танев добави, че 13 месеца е подложен на атака, която идвала най-вероятно от ГЕРБ и Реформаторския блок, но възможно било и от самото министерство.

Тодор Танев очаква наследникът му на поста да е по-близо по думите му до партии в управлението.

На въпрос възможно ли е следващият министър на образованието да има същата фамилия като неговата – едно от спряганите имена е на Димитър Танев от ДБГ, той не изключи тази възможност.

Танев увери, че има подкрепата на учителското съсловие и ще остави на наследника си пет приети закона в сферата на образованието.