Страната върви към предсрочни избори (ОБЗОР)
Поне три партии изявиха желание да получат и реализират управленски мандат, но ГЕРБ няма да подкрепят нито една
  • Последни
  • Най-четени

Коментари: 1
  • 0
    3
Правителство
Снимка: БГНЕС

Страната тръгва към предсрочни избори, след като от ГЕРБ казаха, че няма да подкрепят никакъв коалиционен формат в този парламент.

Поне три партии изявиха желание да получат и реализират управленски мандат.

Цветан Цветанов: ГЕРБ няма да участва в създаването на кабинетПовод за решението на групата стана обсъждането на Бюджет 2017 и предложението на Патриотичния фронт минималната пенсия да бъде вдигната на 300 лв.

Дебатът за Бюджет 2017 внезапно попари всички надежди на патриоти, реформатори и БДЦ да сформират кабинет. Причината, която изтъкнаха от ГЕРБ е популисткото говорене в залата.

От БСП заподозряха, че доскорошните партньори не са успели да си разделят властовите позиции.

По този начин Патриотичният фронт се оказа излъган в очакванията си да оглавят експертен кабинет в рамките на този парламент.

Валери Симеонов: За пореден път има някаква промяна в генералната линия на ГЕРБВалери Симеонов определи държанието на своите политически партньори като „нищо ново”

Решението на ГЕРБ се оказа изненадващо и за другите парти, които вече се виждаха в ролята на мандатоносители. ДПС от своя страна отново призоваха за спешен предсрочен вот.

По този начин без подкрепата на ГЕРБ, БСП и ДПС нито една от останалите партии няма шанс да събере достатъчно подкрепа за втори кабинет в този парламент, защото без техните гласове максималният вот би бил 88 депутати.

2111238463.jpg

От пресслужбата на правителството обявиха, че няма да коментират темата.

Въпреки решението на ГЕРБ от днес, парламентарната рулетка все пак ще се завърти. В петък президентът ще връчи мандат на ГЕРБ, а следващата седмица и на БСП. Която и да е третата партия, която ще получи мандата – шанс за нов кабинет в този парламент няма.

  • 0
    3
Още по темата
1 Коментара
  • Най-старите отгоре
  • Най-новите отгоре