Стефан Софиянски: Защо никой не ревизира двата фалита на България след 1990 г.
Не го правят, защото тогава всички бяха от една партия. Всички бяха БСП. И Бойко Борисов, и Корнелия Нинова, смята той
  • Последни
  • Най-четени

Коментари: 0
  • 9
    5
Стефан Софиянски
Снимка: Ладислав Цветков

Защо никой не ревизира двата фалита на България след 1990 г., попита Стефан Софиянски в студиото на „Тази сутрин”.

„Не го правят, защото тогава всички бяха от една партия. Всички бяха БСП. И Бойко Борисов, и Корнелия Нинова”, смята Софиянски.

Нова поредица словесни атаки между ГЕРБ и БСП заради приватизациятаБСП поискаха днес и изслушване на премиера Бойко Борисов и две политически оставки, а от ГЕРБ призоваха „червения“ лидер да не се крие и заявиха, че са готови да започнат промяната на Конституцията от утре

„Първият фалит беше по време на Андрей Луканов, когато българският лев се обезцени и се направи мораториум и спряхме да плащаме външния дълг. Вторият беше по времето на Жан Виденов, когато имаше 240% инфланция и когато държавата през БНБ фалира 8 банки, а ние сега плачем за КТБ”, припомня Софиянски.

„За тези фалити са виновни всички, които днес ще ни разследват. Комунистите са си комунисти”, категоричен е той.

Корнелия Нинова: Няма да скъсаме с прехода, докато начело на държавата има членове на групировки От БСП смятат предложението на ГЕРБ и ДПС за промени в Конституцията за половинчато и искат темата за приватизацията по време на прехода да се разшири

По думите му спорът за корупцията и приватизациите в държавата се е разгорял, защото и БСП и ГЕРБ се сетили, че в последните години единствено те са били на власт. „Като видяха, че борейки се срещу корупцията се борят срещу собствената си корупция, решиха да пренесат периода по-назад”, коментира още Софиянски.

Според него по темата с ревизията на приватизациите остават два въпроса – защо Бойко Борисов не я е започнал още през 2009 г. и защо не се ревизират първо сделките, чиято давност не е изтекла.

  • 9
    5
Още по темата
0 Коментара
  • Най-старите отгоре
  • Най-новите отгоре