Моята мечта се сбъдна – Румен Радев, генерале мой, е президент. Това каза пред bTV актьорът и зам.-председател на БСП Стефан Данаилов, човекът, който оглави инициативния комитет зад кандидатурата на новия държавен глава.

„Нищо, че е студено. Айде, Румене, дръж се, няма страшно. Тепърва започват сериозните работи”, обърна се Данаилов към генерала.

Актьорът посочи, че е гледал „с голямо удоволствие” словото на новия държавен глава в Народното събрание. С него той предизвика полемики, но, според Стефан Данаилов Румен Радев „не знаеше пред какви хора ще говори, тази парламентарна банка е много опасна, защото хората, които слушат, не са изпълнени с политическа култура”.

Данаилов коментира, че новият президент „не е в свои води” в парламента и се чувства по-добре, когато говори сред обикновените хора и днешното му слово е било много добро. „Днес той не е уплашен, онзи ден беше смутен, днес беше много по-спокоен и уверен”, коментира още зам.-председателят на БСП.

Ще кадрува ли левицата в служебното правителство? „Няма как да му стъпиш на врата на този човек. (…) В служебния кабинет няма да има представители на БСП и това се изпълнява 1:1”, отговори той.

„Ген. Радев освен всичко има голяма интуиция. Няма начин интуицията да не му е говорила, когато се е кандидатирал за президент – „дръж се, има шанс”, коментира Стефан Данаилов. По думите му генералът не иска съвети за това какво ще прави: „Аз много се надявам той да избере едно добро обкръжение”.

"Тези, които повтарят, че той не е политик, да попитам, може ли човек, който не е политик, да произнесе такава реч?", каза още Стефан Данаилов.