Инициативен комитет ще издигне кандидатурата на ген. Румен Радев за президент, реши Националният съвет на БСП.

Комитетът ще бъде оглавен от Стефан Данаилов, който пък съобщи, че ще покани председателя на партията Корнелия Нинова. Засега не се знаят другите имена в комитета, очаква се в него да влязат патриотични, студентски и земеделски организации, представители на науката, спорта и културата.

БСП ще отложи номинирането на вицепрезидент за септември.

С 91 гласа  „за“, нула „против“ и 14 „въздържал се“ Националният съвет реши кандидатурата на ген. Радев да бъде издигната и регистрирана от инициативен комитет. Председател ще бъде Стефан Данаилов. Представители в него ще имат и БСП, и партиите от коалиция „БСП Лява България“, каза Нинова.

Аз страшно харесвам ген. Радев и съм негов голям фен. Обичам мъже, защото се срещат все по-рядко, а той е именно такъв, каза Данаилов.

Отсрещната страна още няма кандидат и говорят за октомври, може и след изборите да издигнат кандидати. Ние имаме време да решим вицепрезидента, коментира ген. Радев.

Преди 10 дни беше взето решение ген. Румен Радев да бъде издигнат от коалиция между БСП и АБВ, но впоследствие двете партии се разминаха за коалиционното споразумение.