Лидерът на БСП Сергей Станишев коментира днешното призоваване на бившия премиер Бойко Борисов в прокуратурата с призива той да отговаря пред обвинението за възпрепятстване на правосъдието.

„Господин Борисов трябва да отговаря пред прокуратурата по отношение на възпрепятстване на правосъдието, по отношение на това защо един бивш премиер може да привика градския прокурор и да видят как да спрат едно разследване срещу един бивш министър”, заяви Станишев.

Той изрази позицията си пред медиите в Пазарджик и добави, че прокуратурата трябва да завърши разследването и да доведе неща докрай.

Лидерът на червените смята, че хората в момента се вълнуват не от подслушвания, а от това ще може ли да има правителство, което да създаде условия за бизнес, да има работни места и държавата да се погрижи за най-беззащитните. Той е на мнението, че две трети от българите искат промяна и разбират, че четири години са ги управлявали задкулисно в интерес на малка групичка хора, които превърнаха държавата в частна собственост.

Станишев вижда единствена гаранция ГЕРБ да не се върне на власт и да бъде потърсена отговорност за безобразията, е да се състави силен програмен кабинет с премиер Пламен Орешарски. Този кабинет трябва да включва талантливи хора, патриоти, които могат да носят отговорност и да решават проблемите, смята той.

По думите на Станишев, трябва да се гласува за БСП, за да не се разпилее протестният вот. Гласуването за малките партии може да доведе до „обслужване” на Борисов и бившия вътрешен министър Цветанов, създавайки 15-20 индивидуални милионери, каза още той.

Отклоняване на вниманието и търсене на нов сюжет, който да отмести публичния акцент от злоупотребата с власт видя водачът на листата на "Коалиция за България" за област Пазарджик Илияна Йотова. Тя заяви, че Бойко Борисов от няколко дни трескаво търси такъв сюжет,з а да отклони вниманието от това, че натиска правораздавателните органи и прокуратурата, с цел да се отърве един министър, който очевидно е корумпиран, и така да избегне българското правосъдие, смята Йотова.

В Пазарджик лидерът на БСП Сергей Станишев, водачът на листата Илиана Йотова и кандидатите за народни представители се срещнаха с членове и поддръжници на левицата.

  • Съдията на Цветанов си направи отвод заради "булевардни издания"
  • Цветан Цветанов: Няма доказателства, че има незаконни подслушвания
  • 875 незаконно подслушвани телефонни номера в тефтерите на СДОТО
  • Бавят се разпитите за разговора в Банкя
  • Николай Кокинов обжалва уволнението си, иска да е адвокат
  • Нови доказателства за незаконно подслушване в МВР
  • ВСС уволни Николай Кокинов
  • Цацаров: Тъжно е да извървиш пътя от бивш министър до обвиняем
  • Цветанов: Вече съм обвиняем
  • Данните, придобити с подслушване, няма да са класифицирана информация