Броени часове преди началото на новия политически сезон Реформаторският блок се преброиха в подкрепата си за правителството. Лидерите от блока се събраха, но на срещата днес не дойде председателят на ДСБ Радан Кънев.

На „Раковски” 134 пристигнаха тези, които са съгласни да се крепи кабинета, и да се влезе в преговори с ГЕРБ за допълнения към коалиционното споразумение. Казват, че си продължават да си говорят с „опозиционерите" от ДСБ.

„Няма драми пожелаваме си „Лека нощ”, „Честит празник”, посочи Димитър Танев от ДБГ.

А междувременно в ДСБ се заговори за нов десен проект, който да се сформира около партията. Тъмносините искат да са опозиционното крило на блока.

„Ние сме част от Реформаторския блок, ДСБ създаде Реформаторския блок, така че ние не можем да бъдем вън. Опозиционното крило на Реформаторския блок е ДСБ”, каза в „Тази сутрин” ген. Атанас Атанасов.

Идеята на ДСБ още не е обсъдена с останалите реформатори.

„Ние сме единна структура; можем да продължим заедно, ние смятаме, че бяхме добър колектив и добър отбор.", посочи Румен Христов от СДС.

На срещата в централата на СДС нямаше представител на ДСБ. Трябвало да дойде здравния министър Петър Москов, който не успял поради болест. Москов обаче избра да остане в правителството, въпреки че ДСБ излезе в опозиция.