Премиерът Марин Райков издаде заповеди за назначение и за освобождаване на всички заместник-министри.

В МВР от поста си е освободен заместник-министър Веселин Вучков, а длъжността е възложена на Филип Гунев - магистър по международни отношения от Колумбийския университет, Ню Йорк, магистър по социална антропология и доктор по социология от Лондонския икономически институт. В последните години е работил като старши анализатор към Центъра за изследване на демокрацията в София.

За заместник-министър на околната среда и водите е назначена Малина Крумова, а от същия пост е освободена Ивелина Василева.

Заместник-министри на труда и социалната политика, освен Иванка Шалапатова, стават Ваня Стойнева, която ще отговаря за реализацията на Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси”, и Петър Стоянов. От поста й е освободена заместник-министър Зорница Русинова.

Божан Стоянов, Ирена Младенова и Виолета Лорер са назначени за заместник-министри на икономиката, енергетиката и туризма, Снежана Благоева – на земеделието, Мариана Банчева – на образованието, Йордан Йовчев – на спорта, Ася Давидова и Антон Лазаров – на отбраната, Лидия Нейчева и Мирослав Ненков – на здравеопазването, Димитър Бонгалов – на правосъдието, Албена Лазарова – на транспорта, проф. Мила Сантова и Деяна Данаилова-Станилова – на културата.

От постовете им са освободени заместник-министрите на отбраната Августина Цветкова и Валентин Радев, на физическото възпитание и спорта – Лазар Каменов, на земеделието Светлана Боянова, на здравеопазването Минчо Вичев, на образованието Милена Дамянова, на културата Георги Стоев.