„Ние в тройки не участваме”. Така Слави Бинев коментира пред bTV заглавие в пресата, според което Реформаторският блок „иска тройка” с ГЕРБ и Патриотичния фронт.

„Ясно и дефинитивно сме заявили една позиция. Предложили сме програма и ще подкрепим всеки, който също я подкрепи. Проблемите на обществото са заложени в нея”, обясни Бинев. Той неведнъж е критикувал лидера на ГЕРБ Бойко Борисов, но поясни, че е готов „да си прехапе езика” в името на партийната дисциплина, която трябва да се спазва.

„За мен не е важно какво иска Бойко Борисов. Интересуват ме единствено желанията и проблемите на хората, които трябва да защитим”, каза Бинев.

Той разкри, че вече има подготвен списък с министри в новия кабинет. „Аз видях написани имената на някакви хора и съм безкрайно учуден, защото за мен е редно да има конкурс. Избираме хора, които да управляват държавата и няма никакъв тест, който да докаже, че сме избрали най-добрия, а не сме поставили някой послушен”, заяви Бинев.

По думуите му истинските лидери се познават по това дали се обграждат с лидери. Бинев не скри, че има „някакво недоверие към Бойко Борисов. „Ако дете се спъне в камък, ще има едно наум и няма да се спъне отново. Не знам как обществото може да се спъва отново”, коментира Бинев.

Споре него обаче в момента обществото има нужда от обединител. За разлика от ддържавника, политикът се интересува от личния си интерес. Трябва консенсусен, овладян и компромисен човек”, посочи Бинев.

Той отново изтъкна, че в името на 10-те точки, илюстриращи приоритетите на Патриотичния фронт, е готов да си прехапе езика, защото така спазвал най-важното обещание – „България над всичко”.