Депутатът от Патриотичния фронт Слави Бинев обвини ГЕРБ и Реформаторския блок в политическо високомерие. Направи го няколко пъти в ефира на bTV в понеделник. Поводът е зам.-министърът на отбраната Орхан Исмаилов, срещу чието назначение ПФ има тежки съображения.

Всъщност Бинев не успя да обясни точно какъв е проблемът на формацията, от кято той е депутат, с Исамилов. Отрече да е етнически и заяви, че ПФ прави рискове спрямо електората си, защото хората са ги пратили в парламента, за да спрат пълната хегемония на ДПС.

Бинев обвини ГЕРБ и РБ в неспазването на редица договорки и коментира, че Исмаилов е "капката , която е преляла високомерието на тези, които ни наричат партньори".

Една договорките, които Бинев посочи била колкото е възможно повече комисии да бъдат оглавени от представители на Патриотичния фронт. По този начин обединението щяло да контролира властта и да не допуска сериозни нарушения от страна на правителството. След това три пъти повтори, че ГЕРБ и РБ нямат "никаква усетност".