"Спекулация" и "жълтини" нарече Божидар Лукарски скандалите около личността си в началото на управлението си начело на Министерството на икономиката. Според него винаги, когато някой си вършел работата, имало подобни опити за дискредитиране.

Пред bTV министърът разясни, че прословутите 1 млн. лева, които са предназначени за пътувания на чиновници, били за предишното мегаминистерство на икономиката, енергетиката и туризма и били за целия мандат. По думите на Лукарски, при положение, че имало чиновници, които почти ежедневно пътували до Брюксел, сумата не била толкова голяма.

Той обяви, че колегите му от Реформаторския блок му писали оценка 5 за първите му 100 дни като министър.

„Работя перфектно с колегите министри, не съм правил разследване кой какво говори срещу мен. Честно казано, кучетата си лаят, керванът си върви”, коментира още Лукарски.

Министърът изрази мнението си, че Държавната агенция по метрологичен и технически надзор, която трябва да следи за състоянието на язовирите и водоемите в страната, не е подготвена да си върши работата. Нужно е да бъдат назначени 90 човека в агенцията, за да може тя да се справя с дейността си. Правените в момента разчети предполагат допълнителни 4 млн. лева към бюджета на агенцията, обяви Лукарски.