Партията на Надежда Нейнски "Синьо единство" напуска коалиция "Десните", става ясно от съобщението на формацията. Решението е било взето от Националното представителство на партията на 26 ноември.

От формацията обясняват действията си с резултата от парламентарните избори на 5 октомври. Тогава коалиция "Десните" получи 0.22% от гласовете на избирателите или 7 234 действителни бюлетини.

"Синьо единство" стои твърдо зад убеждението си, че възраждането на традиционната десница минава през създаване на нова единна партия, изградена от партии и граждани, които са генетично свързани с нея и припознават принципите й. Тази своя кауза партията отстоява от самото си създаване". Това се казва в решение на Националното представителство на "Синьо единство", съобщиха от формацията.

Партията е убедена, че резултатите от парламентарните избори на 5 октомври са доказали, че коалиционните формати в традиционната десница не генерират нужното доверие сред десните избиратели.

"Синьо единство" остава с подадена ръка, както към коалиция "Десните", така и към всички партии и граждани, които постепенно узряват за идеята за единна партия и са склонни да дебатират по темата.