Синдикати, бизнес и държава обсъждат бюджета в навечерието на протести
Работодателите подкрепят ограниченията за обезщетения при уволнение
  • Последни
  • Най-четени

Коментари: 0
  • 1
    0
Работници в строителството - 10

Намаляването на парите за първите три дни болнични, плащани от работодателя, може и да се случи, но не и догодина. Това стана ясно от думите на финансовия министър ден преди протеста на синдикатите за по-високи доходи. Профсъюзите, бизнеса и държавата започнаха обсъждането на Бюджет 2018.

Отказът на държавата да намали на 50 процента парите, които се плащат за болнични оказва се не е окончателен. „Това, което се разбрахме, е да отложим тази мярка, преди това да се опитаме с конвенционални методи да намалим щетите за бюджета”, посочи Владислав Горанов.

От КНСБ отчитат, че редица сектори и догодина ще останат на ръба: „Социално подпомагане, напоителни системи, домовете за деца и възрастни хора. Няма да подкрепим бюджета”, заяви Любослав Костов от КНСБ.

Пламен Димитров: В Бюджет 2018 има повече пари за заплати, но далеч не са достатъчноПо думите му увеличението на заплатите до момента се дължи главно на натиска от обществото

От „Подкрепа” се обявиха против предложението всеки който сам реши да смени работата си, а по-малко от два месеца след това това бъде уволнен, да взима 180 лева месечно.

Работодателите от Асоциацията на индустриалния капитал са категорични че новото изискване е разумно, тъй като това ще сложи край на професията "безработен".

Протест утре ще има и под прозорците на Асоциацията на индустриалния капитал в България заради настояването й да отпадне класа за прослужено време.

  • 1
    0
Още по темата
0 Коментара
  • Най-старите отгоре
  • Най-новите отгоре