БСП и ДПС не са желани партньори за коалиция, става ясно от допитването до симпатизантите на ГЕРБ. Желани са Реформаторския блок, Патриотичния фронт и нова формацията на Марешки.

Анкета направена е показала още, че активът на ГЕРБ желае в управленската програма да се наблегне на здравеопазване, образование и по-добър живот. Магистралите остават на заден план.

В деня, в който Румен Радев встъпи в длъжност, ГЕРБ стегна редиците за парламентарните избори напролет. Зам.-председателят на партията – Цветан Цветанов постави и целта - поне 1 млн. гласа.

ГЕРБ се подготвя за битката на парламентарните избори, а лидерът на партията Бойко Борисов предупреди своите да внимават с коалициите.

„Въобще не мислете за коалиция. И в ляво, и в дясно, всички вече смятат, че са си самодостатъчни, те са 10 години назад от нас в мисленето, и ние бяхме такива”, заяви лидерът на ГЕРБ.

Според Борисов партията трябва най-много да се пази от БСП. От ляво идвали и лъжи като тази, че са ни спрели европейските фондове.

Лидерът на БСП Корнелия Нинова реагира във „Фейсбук”, където определи срещата на ГЕРБ като: "Бивши членове на БКП и партийни секретари плюят комунизма".