„За какво да го подкрепя Борисов? За това че остави 400 000 безработни, 100 000 фирми фалираха, прегръщаше се с Ердоган. Няма как да получи подкрепа от Атака”. С тези думи Волен Сидеров категорично отказа да стисне ръце с Бойко Борисов в следващото Народно събрание.

„Не виждам повод да одобря какъвто и да е кабинет, представен от ГЕРБ. Това е недемократична и антибългарска партия. Който има мандат, негово е задължението да предложи действия. Всяко едно действие ще го преценим, юнашко доверие на давам на никого. Нашите 23 гласа ще подкрепят действия и точки и план график - не фигура, ни костюм, ни вратовръзка”, допълни лидерът на „Атака”.

Като Сталин...

„Защо Бойко не застана в изборната нощ да каже че е победител, а като Сталин - след четвъртия ден, попита Сидеров. По думите му всички партии са се обединили около прозрачността. „Ако не бяха хванати сега тия бюлетини, ГЕРБ явно се готвеха да си осигурят 120 мандата”, заподозря Сидеров.

„Компромиси в политиката се правят, но с националните интереси не мога да направя. Ако не се вземат мерки, да не си мисли Борисов, че ще стои в управлението. Аз първи ще поведа хората към протести”, заплашиха от „Атака”.

Предложения от Фидосова

„Искра Фидосова вече започна да търси наши депутати ... имала интересни предложения. Няма да кажа кои депутати. Те са отхвърлили предложенията – постове, пари. Заявката е била такава – много интересни предложение”, разкри лидерът на „Атака”. По-рано днес лидерът на БСП Сергей Станишев също заподозря БСП заподозря ГЕРБ в натиск, рекет и оферти към депутати. 

Малко след изказването на лидера на Атака, Искра Фидосова отрече пред агенция "Фокус" да е водила каквито и да било разговори. "Нито съм говорила, нито съм омайвала, който и да било от депутатите в новия парламент, както твърди Волен Сидеров", коментира тя.

Сидеров не пропусна да разкритикува и служебният кабинет.„Поредни предсрочни избори не знам дали са по-добър вариант. Те най-малкото ще дадат властта на служебния кабинет, който тихо и кротко направи доста сделчици, концесии подписаха”, смята Сидеров.

Борисов дискриминира българите


Лидерът на националистите обвини експремиера Бойко Борисов, че разделя хората въз основа на тяхната възраст, етническа принадлежност и образование. „Той демонстрира дискриминация. Къде са сега комитетите, които мен обвиняваха в какво ли не? Никога така не съм наричал хората „лош материал”, заяви Сидеров.

В извънредната пресконференция той се възмути, че Борисов благодарил на „един политик от всички партии – Валери Симеонов, който не влезе в НС”. Симеонов нарича избирателите лумпени, малоумни, ядоса се лидерът на националистите. Според него Борисов и въпросното лице трябва да получат морално заклеймяване от медиите.

Сидеров дори се закани, че ще сезира комисията за защита от дискриминация.
 

  • КС ще гледа по същество искането на ГЕРБ за касиране на вота
  • ВКС отклони 2 искания за касиране на изборите
  • Контролираният вот на предсрочните избори е 18.68%
  • Парламентът е парализиран и няма да произведе никакви закони
  • ГЕРБ внесе искането си за касиране на изборите
  • 80 000 бюлетини от вота са недействителни
  • Избирателни списъци открити в дома на председател на изборна секция
  • Печатите за секционните комисии - с 2500 повече от самите комисии
  • Политическите разпри в новия парламент започнаха
  • БСП предлага Михаил Миков за председател на НС