СДС: Най-важната цел на РБ е Трайчо Трайков да отиде на балотаж
Сините са категорични, че не трябва да се допусне кандидатът на социалистите да стане президент
  • Последни
  • Най-четени

Коментари: 1
  • 1
    3
Божидар Лукарски
Снимка: БГНЕС

Най-важната цел на всички партии в Реформаторския блок на този етап трябва да бъде Трайчо Трайков да отиде на балотаж. Това се казва в декларация на СДС, в която се изразява безпокойство от процесите, които протичат в управляващата коалиция и Реформаторския блок.

Според СДС така ще е ясно, че бъдещият президент на България ще бъде излъчен от управляващата коалиция.

Сините подчертават, че основният ни опонент на изборите е БСП и главна задача трябва да е да не се допусне кандидатът на социалистите да стане президент.

ДБГ напуска властта при лош резултат на Трайчо Трайков на изборите Според ДБГ президентските избори ще покажат дали избирателите на РБ подкрепят участието им в управлението

„Ако имаме президент от управляващото мнозинство, това ще позволи продължаването на обещаните реформи, ще парира опитите на БСП да се домогва отново до властта и да доведе държавата до нова политическа и икономическа криза”, се изтъква в декларацията.

Позицията на СДС е, че приетите промени в Изборния кодекс във връзка с броя на секциите в чужбина, очевидно не отговарят на очакванията на сънародниците ни зад граница.

„Но не трябва да допускаме запазването на неограничения брой секции за следващите парламентарни избори, защото това отново ще създаде напрежение в обществото ни, заради гласовете от Турция”, посочват от партията.

  • 1
    3
Още по темата
1 Коментара
  • Най-старите отгоре
  • Най-новите отгоре