Ръководството на Министерство на отбраната прави всичко възможно да няма съкращения на военни, а само на служители в администрацията. Това стана ясно от думите на военния министър Николай Ненчев след заседанието на комисията по отбрана.

„Нямам скрупули да водя разговори, с която и да е парламентарна група и политически лидер, за да постигнем необходимите цели, които сме се поставили по отношение на бюджет”, заяви министърът в отговор на въпрос дали има подкрепа за бюджета от Реформаторския блок. Ненчев добави, че подкрепа е изразена не само от Реформаторския блок, а и от Патриотичния фронт.

Министърът отново напомни за споразумението с ГЕРБ, което е подписал, и в което е записано ясно, че няма да се намалява съставът на Българската армия. Той обаче останал с впечатление, че някои щатове са раздути и затова било възможно да има съкращения в администрацията.

Министърът коментира, че изявления, свързани с пенсиониране, с възраст и подобни теми, изключително разколебават хората в системата. „Те са особено чувствителни. Помолих и колегите си да бъдат особено внимателни в това, което говорят”, посочи министърът.