„Няма да се откажа, защото съм убедена, че реформата в МВР е необходима”, заяви вътрешният министър Румяна Бъчварова пред БНР.

Запитана какво ще предприеме, ако законопроектът срещне силна парламентарна съпротива, Бъчварова обясни, че ще изчака три месеца, законопроектът ще бъде прегледан и внесен отново.

Тя обясни, че би приела всички разумни препоръки, които не променят философията на това, което се предлага. Партията, която не е провела нито една реформа, се опитва да определи кога да се правят реформи и аз не приемам този момент, заяви още Румяна Бъчварова по повод възраженията на левицата по законопроекта.

Според нея БСП излиза с политическа съпротива и с тезата за „подходящо време за реформи“, като цели да се даде знак към правителството, че не се одобряват неговите реформи.

„Законопроектът бе работен почти година от всички членове на комисията, които бяха с мен, преминал е обществено обсъждане, отразява бележките на всички министри и е подписан от премиера. Това е възможно най-голямата прозрачност за закона”, подчерта Бъчварова.

„Справяме се изключително добре на границата, поддържаме готовността си за терористична заплаха, ГДБОП работи изключително добре след преструктурирането, полицията е изключително активна, подготвихме реформата в МВР, започнахме нов подход за ограничаване на битовата престъпност”, каза още министърът.