Ген. Румен Радев покани кандидата за президент на ГЕРБ Цецка Цачева на дебат след първия тур на президентските избори, ако има втори.Той уточни, че кани и всеки, който преодолее вота на 6 ноември. В студиото на „Лице в лице” ген. Радев посочи, че ако Цачева не участва в широк формат на дебат между кандидат-президентите, няма причина и той да присъства. 

Подкрепеният от БСП кандидат коментира и последните резултати от изследването на „Маркет линкс”, които посочват, че при балотаж той би победил кандидата на ГЕРБ.

„За мен това не е изненада и нещата си идват на мястото”, категоричен беше Радев, според когото той е моралния победител в битката, защото заедно с кандидата за вицепрезидент Илияна Йотова са водили честна и открита кампания, която не се е основавала на компромати.

„От началото нашите опоненти напуснаха сражението на честната борба и скочиха в полета на компроматната война”, добави той. Като пример даде информацията за човек от щаба му, който уреждал медийни пакети, финансиране от Русия и др.

По думите на ген. Радев неговата кампания е от най-скромните, а той самият няма нито клипове, нито билбордове. Готов е да подкрепи твърденията си с документи.

Радев обърна внимание на предизвикателствата към националната сигурност с уточнението, че най-важна е сигурността на индивида.  „Най-горещият проблем е мигрантската криза, която може да ескалира във всеки момент, а риск от нова бежанска вълна нараства.”

Генералът отново посочи своята надпартийност и заяви, че БСП има своята рационална политика и той има своите позиции. „Ще следвам моите убеждения. Всички партии и институции ще подкрепя в усилията да имаме ефективна съдебна реформа.”  

„Аз съм свободен човек и БСП не са ме вкарвали в никакви рамки. Чест им прави, че предприеха този ход да се издигне надпартиен и независим кандидат. Когато се срещнахме с Нинова, тя първо ме покани, аз питах „какво искате от мен” и тя ми каза само – да спечелиш тези избори и да работиш за България”, посочи още Радев.

Повече вижте във видеото: