Генерал Румен Радев, Ивайло Калфин и Цецка Цачева закриха предизборните си кампании.

Кандидатите са подредени по реда на номерата на кандидатпрезидентските двойки в изборната бюлетина.

В Карлово Радев, който е подкрепен от БСП, се обяви за политика, диктувана от интересите на гражданите, а не от външни влияния. Той призова за обединение на нацията и връщане на достойнството у българина.

Снимка: bTV

„Ако всички се обединим и застанем зад каузата България, зад бъдещето на нашите деца, сме огромна сила, няма какво да ни сплаши, няма какво да ни спре. И нека това обединение наистина да бъде за доброто на България. За да може нашите деца да остават тук, не защото ние така сме казали, а защото те така са пожелали“, заяви Радев.

Ивайло Калфин закри кампанията си в Попово. Пред събралите се в Дома на културата той заяви, че в страната има много будни хора, хора с надежда и ентусиазъм, които вярват, че държавата може да се развива по-добре.

Снимка: bTV

„Човек, който действително е изтъкан от български дух, такъв дух е необходим на институциите. Не чиновници, не мишоци, а хора, които знаят какво могат да направят, имат идеите, имат възможността да променят нещата“, каза Калфин.

Кандидатът на ГЕРБ Цецка Цачева закри кампанията си в Античния театър в Пловдив. Присъстваха партийният лидер и премиер Бойко Борисов, евродепутати и министри. Борисов заяви, че изборите в неделя ще са вот на доверие към правителството и призова за пълна мобилизация.

Снимка: bTV

„ГЕРБ работи за всички български граждани“, каза Цецка Цачева.

Срещу мен се изля какво ли не, но силата е да можеш да прощаваш. В момента, в който стана президент на България, ще работя с всички, без значение от кой край на държавата са или извън границата. Приятели, аз знам, аз мога, аз съм президентът на България“, добави тя.