Румен Радев: Аз съм поканил и президента Тръмп, и президента Путин
Президентът смята, че даваме гражданство и на хора със спорен български корен
  • Последни
  • Най-четени

Коментари: 0
  • 2
    2
Румен Радев в Атина
Снимка: Габриела Наплатанова

Аз съм поканил и президента Тръмп, и президента Путин. България трябва да защитава своите интереси. Това заяви в Атина президентът Румен Радев, който предизвика противоречиви реакции, след като покани за честванията на 3 март догодина руския си колега.

По време на първото си посещение в региона държавният ни глава посочи, че ще работи за бързото откриване на ГКПП Рудозем – Ксанти и разкриване на още пунктове.

Румен Радев покани Владимир Путин да посети БългарияДвамата президенти обсъдиха сътрудничеството между двете страни в телефонен разговор

"С Гърция имаме сходни позиции по всички важни въпроси от дневния ред на Европа" обяви президентът Радев пред българската общност в Атина и даде пример със съвместно да решаваме проблемите за миграцията ,за сигурността и за кохезионната политика.

Гърция: Справедливо е България да е в ШенгенПозицията беше изразена при срещата на българския президент с гръцкия му колега при първото посещение на държавния глава в региона

Президентът беше питан и за изплащането на осигуровките в Гърция и за културната експанзия на Русия и за това, че получаване на българско гражданство за дете от смесен брак отнема 5 години. "Ако ме питате трябва да става веднага. Защото даваме гражданство на хора, чиито български корени могат да бъдат подложени на съмнение" каза президентът.

  • 2
    2
Още по темата
0 Коментара
  • Най-старите отгоре
  • Най-новите отгоре