Румен Петков: Промяната ще започне с АБВ
Утре ще се състои конгрес на партията, на който трябва да бъде избрано новото ръководство
  • Последни
  • Най-четени

Коментари: 1
  • 3
    2
Румен Петков
Снимка: Ладислав Цветков

„Промяната може да започне с АБВ и ще започне с АБВ с избора на нов председател”, каза зам.-председателят на партията Румен Петков в предаването „Тази събота”.

Утре ще се състои конгрес на партията, на който трябва да бъде избрано новото ръководство.

„Този процес с обновлението на партията не трябва да бъде възприеман като еднократен акт, нито е обвързан с резултата от президентските избори. Това е политически зряло решение”, каза Петков.

Георги Първанов се оттегля от лидерския пост в АБВ, но не и от политиката (ВИДЕО)Ивайло Калфин и Румен Петков също ще се оттеглят. Това ще стане на 15 януари

На президентските избори лидерът на АБВ Георги Първанов загуби битката за „Дондуков 2”. По думите на Петков сега е време да се даде възможност на младите и енергични членове на партията да заемат по-ръководни позиция.

„Аз съм убеден, че само гробищата са пълни с незаменими хора. Трябва да е ясно, че който усеща себе си като самодостатъчен фактор в политиката бърка. Такива грешки има не малко”, каза Петков.

„Уверен съм, че ще бъдем част от следващото Народно събрание, защото имаме потенциал”, добави той.

Зам.-председателят на АБВ каза, че не изключва вариант следващото правителство да бъде с водещи партии ГЕРБ и БСП, но категорично отрече възможността АБВ и БСП да се коалират.

„Ние бяхме грубо употребени по време на президентската кампания”, смята Петков.

Румен Петков: Нямам отмъстително отношение към Корнелия НиноваНяма нищо укорително, ако Нинова е съгласувала кандидатурата на ген. Радев с ген. Решетников, каза зам.-председателят на АБВ

Старият и новият президент

„Росен Плевнелиев е една катастрофа. Той е недоразумение във всеки един план на своето поведение”, смяна Румен Петков. По думите му това е първият президент, който е лишил страната ни от инструменти за влияние на Балканите.

„Считам, че Румен Радев ще води много по-балансирана политика. Няма как да е по-зле от Плевнелиев, защото той удари и изкопа дъното”, допълни Петков.

„Радев ще бъде изправен пред много тежки предизвикателства, най-тежкото е необходимостта на публична легитимация на друга политика”, подчерта той.

  • 3
    2
Още по темата
1 Коментара
  • Най-старите отгоре
  • Най-новите отгоре