Румен Петков: Не мисля, че мандатът на Борисов ще бъде изкаран
Според Петков антикорупционният закон също трябва да бъде преразгледан
  • Последни
  • Най-четени

Коментари: 0
  • 6
    5
Румен Петков,
Снимка: БГНЕС

„Не мисля, че този мандат на Бойко Борисов ще бъде изкаран”, каза Румен Петков в студиото на „Тази сутрин”.

„Целият този етюд, който се разиграва – ще правим лифт, няма да правим лифт, ще ходим по дискотеките да проверяваме за шум, в Банско няма да ходим. Това показва, че няма политика, показва неспособност да се отговори на очакванията”, аргументира се той.

Корнелия Нинова: Вот на недоверие ще има и без ДПСБойко Борисов се притесни и Ахмед Доган го подкрепи, коментира лидерът на БСП

Той коментира и изказване на премиера в друга медия, където той заявил, че вотът на недоверие от БСП ще бъде „вадене на кирливи ризи”.

„Вадят суджуци, водят плочки на НДК, вадят депутати от парламента за щяло и нещяло. Те имат само кирливи ризи, какво очакват да извадят”, допълни Петков.

По думите му подобни аргументи от страна на премиера са нелепи и са показател за натрошаване на управлението.

Президентът наложи вето на антикорупционния законВ мотивите за ветото е посочено съществено несъответствие на закона с поставената в него цел – ефективно противодействие на корупцията

Вчера президентът Румен Радев наложи вето на антикорупционния закон. Според Петков законът също трябва да бъде преразгледан.

„Вече имаме един механичен сбор в ДАНС с много спорен резултат. Огромната България изгражда трета служба за използване на срс-та”, допълни Петков.

Според него новото антикорупционно звено ще бъде пряко зависимо от мнозинството в Народното събрание, защото именно то ще избира ръководството на новия орган.

Той допълва, че президентът най-вероятно ще сезира и Конституционния съд.

  • 6
    5
Още по темата
0 Коментара
  • Най-старите отгоре
  • Най-новите отгоре