Петте партии в Реформаторския блок ще се явят на местните избори с обща регистрация.

Лидерът на ДСБ Радан Кънев заяви, че не очаква победа, а увеличаване на политическото влияние на блока.

Според него единната регистрация ще помогне за някои проблеми, но няма да бъде достатъчна. Може ли единната регистрация да отговори на въпроса ще се справим ли с партийната бюрокрация в общините, може ли да ни помогне да се справим с корупцията на общинско ниво, с връщането на реда и сигурността в общините, попита реторично той.

Според него е възможно, но не защото няколко партии са положили подписите си под единна регистрация и после "са си издрали очите" в коя община кой да им е кандидатът, а защото са направили същински стъпки към политическото си единство.

Той подчерта още, че работата на политика, особено на власт, не е да трупа точки за себе си. Ние сме управляваща партия, политическа сила, без която управлението не е възможно, и задачата ни не е да правим добро за себе си, а за хората, посочи Кънев.

Той заяви, че корупцията, и преди всичко корупцията на високо политическо ниво, вкарва България в плаващите пясъци и порочната спирала "трябват ни пари за избори - трябва да спечелим изборите, за да получим повече власт - трябва ни повече власт, за да можем да съберем пари за следващите избори". По думите му обяснението на реформата в управлението е именно разкъсване на този порочен кръг.