Реджеп Ердоган: Лидерството на Борисов е гаранция за добрите отношения с Турция
Министри от южната ни съседка ще преговарят у нас за агросътрудничество и интерконектори
  • Последни
  • Най-четени

Коментари: 1
  • 9
    8
Бойко Борисов и Реджеп Ердоган
Снимка: БГНЕС

Турският президент Реджеп Ердоган е поздравил в телефонен разговор премиера Бойко Борисов за преизбирането му начело на ГЕРБ, предаде БТА. Държавният глава е посочил, че лидерството на Борисов е гаранция за добрите отношения между двете страни.

Двамата са дали висока оценка на развитието на отношенията между България и Турция и сътрудничеството в рамките на НАТО, както и за запазване на сигурността и спокойствието по външните граници на Европейския съюз.

Възторг в Турция: Бойко Борисов подкрепил бойкота на натовското учение (ВИДЕО)Премиерът похвали армията на южната ни съседка и призова ЕС да преговаря с Анкара

Преди дни Борисов застана на турска страна в скандала с учението на НАТО в Норвегия, където южната ни съседка изтегли войниците си заради използване на снимката на Ердоган в компютърна симулация като лидер на вражеска за алианса държава. Думите му намериха силен отзвук в близки до партията на турския президент медии.

Коментиран днес е бил ходът на изграждането на интерконекторните връзки на България с Турция и Гърция, които да гарантират енергийна независимост на страната ни. Разговорът по тези теми ще бъде продължен при предстоящото посещение на министъра по европейските въпроси на Турция Йомер Челик.

Президентът Ердоган е посочил, че утрешната визита в България на министъра на храните, земеделието и животновъдството Ахмет Ешреф Факъбаба за участие в българо-турски агрофорум ще спомогне за стимулиране на отношенията в сектора на земеделието и животновъдството, както и на селскостопанската наука. Към момента санкциите, които Русия наложи на страните от ЕС, сред които – и България, облагодетелстват изключително сериозно турските производители.

  • 9
    8
Още по темата
1 Коментара
  • Най-старите отгоре
  • Най-новите отгоре