50% от кандидатурата ни е цирк, 50% е истина. Това каза кандидатът за вицепрезидент Радослав Петров – Радо Шишарката в предаването „Тази сутрин“ по bTV.

Вчера той се регистрира в ЦИК заедно с Димитър Маринов – Митьо Пищова, който е кандидат за президент.

Не смятам, че сме по-лоши кандидати от останалите, каза Петров.

Както се пее в нашите песни – всички сме хора на този свят, всички имаме равни права и Радо е не по-малко интелигентен от другите политици, коментира Сашка Васева.

Снимка: Ладислав Цветков

Тя разкри, че ѝ е било предложено да бъде кандидатът за вицепрезидент на Митьо Пищова, но е отказала, защото смята, че Радо Шишарката е по-подходящ. „Той е по-сериозна личност и е нашият воевода на ретробригадата ни“, добави певицата.

Според Петров в момента президентската институция няма приоритета да бъде силната на деня и да въздейства на живота в страната.

Той добави, че в изборна надпревара винаги излизат компромати, затова призна, че е бил комсомолски секретар на Военна болница в София през 1984 – 1986 г. „Не го смятам за компромат, даже в този период извоювах правото да водя 10 войника на дискотека всеки петък“, добави той.

Снимка: Ладислав Цветков

Запитан наясно ли е с правомощията на вицепрезидента, той отговори: „Като цяло на този етап мисля, че въобще няма смисъл и да се интересувам“.

Помолен да сподели позицията си за анексирането на Крим например, той каза: „Нашата партията по принцип е с проруско влияние, аз съм бил в Москва седем пъти и имам положително мислене към руснаците, защото съм видял какво отношение имат към мен“. Той добави, че „нашите курорти без Русия не могат, ние без руснаците не можем“.

Според Васева у българина е заложено да обича Русия. Петров призова „да не забравяме, че говорим един и същи език, с малка разлика“.

Вижте целия разговор във видеото: