Приликите между Катуница, Гърмен, Орландовци и Асеновград са твърде много, за да изключим очевидния вариант, че става дума за политическа режисура. Това коментира в студиото на „Тази сутрин” зам.-председателят на ДСБ Радан Кънев.

„Разделението на обществото, мизерията, създаването на котли на напрежение, които не са срещу мафията, а са между българските граждани, които тя граби – това е в интерес на твърде дълго управлявалата политическа мафия”, подчерта той.

Кънев е склонен да се обзаложи кой конкретно стои зад напрежението: „И от двете страни са ченгета на ДАНС. И от двете страни в тези конфликти – хората, които ги палят, хората, които си правят селфита – всичко това са ченгета на българските служби и това е ужасно. Това означава проядена от мафията държава”.

Според него у нас службите са под влиянието както на вътрешни мафиотски интереси, така и на външни геополитически такива. Кънев припомни, че ДАНС така и не са отговорили дали е имало техни агенти, внедрени в КТБ и, тъй като е логично да е имало, какво са свършили, за да не се стигне до фалит на банката.

Вижте още във видеото!