Случаят с арестувания кмет на Перущица от ДСБ Ради Минчев е поредното грозно активно мероприятие, съгласувано между БСП и ГЕРБ, както и с прокуратурата, която е обичайното политическо оръжие в тези ситуации. Това каза в предаването „Лице в лице” по bTV лидерът на ДСБ Радан Кънев.

Има полицейско задържане за 24 часа, но няма обвинение от прокуратурата, само има камери и медии, изтъкна той.

Има обвинения от шефа на БСП в Перущица, които са услужливо публикувани в сайтовете на ГЕРБ, поясни Кънев. По думите му в жалбата става въпрос за килограми старо желязо.

Лидерът на ДСБ определи случилото се като „помиярска схема” в старта на кампанията за президентските избори. По думите му кандидатурата на Трайчо Трайков обърква редения мач между БСП и ГЕРБ.

Този казус ще приключи много бързо, защото няма нищо, и когато приключи, ще предложа Ради Минчев за областен председател на ДСБ в Пловдив, закани се Радан Кънев.

По въпроса със скандалната сделка с „царските конюшни” Радан Кънев заяви, че от месеци трима ключови министри на ГЕРБ – Румяна Бъчварова, Лиляна Павлова и Десислава Танева, са получили пълната документация. „И изведнъж точно в началото на кампанията се оказва, че тази пълна документация БСП я представят и ГЕРБ я научават”, подчерта Кънев.

„Аз я научих от БСП. Не съм знаел нищо по този случай, само че трима основни министри на ГЕРБ, любимци на Борисов, са знаели и ако някой ми каже, че Борисов не е знаел, значи той не става за премиер”, допълни той.  

Той коментира и подадената оставка на областния управител на София Веселин Пенев заради скандала. „РБ имаше две номинации за областен управител на София – една от ДБГ и една от партията на корман Исмаилов. Тези две номинации отидоха в ръководството на Блока ли? Не, защото Блокът няма ръководство, всяка партия търси да заграби терен за себе си. Те отидоха на килимчето, на бюрцето на Борисов и той си избра едната”, разкри лидерът на ДСБ.

Ако има нов десен проект, всички ще разберат много добре. Вярвам, че този момент ще дойде достатъчно скоро, но много зависи от начина, по който Реформаторският блок успее да се консолидира. Той има своите шансове, като си преодолее бакиите, убеден е Радан Кънев.