Радан Кънев: Срещата между Борисов и Макрон не беше много успешна
Ако предложенията на Макрон за командироването бъдат приети без промяна, то българската икономика ще пострада
  • Последни
  • Най-четени

Коментари: 1
  • 14
    0
Бйко Борисов и Еманюел Макрон
Снимка: МС

Срещата между Бойко Борисов и Еманюел Макрон не беше много успешна за нито едната от двете страни. Чухме, че ще влезем в Шенген, но друг път. А за еврозоната въпросът опира основно до Европейската централна банка. Такава оценка на посещението на френския президент у нас даде зам.-председателят на ДСБ Радан Кънев. 

Неформално: Какво си казаха Борисов и Макрон по време на разходкатаСлед официалните разговори, които се проведоха на четири очи, българският премиер показа на френския си гост двореца „Евксиноград” и парка му в по-неформална обстановка

Макрон искаше да получи подкрепа на промените в директивата за командироване на работници е ЕС и ние имаме интерес българските работници да бъдат командировани във Франция, но трябва да се борим и с измамите в тази сфера, посочи той. Според него ако предложенията на Макрон бъдат приети без промени, то цялата ни икономика ще пострада и ще престанем да сме конкурентни на европейския пазар. Той оцени позицията на Борисов като по-отговорна заради резервираността й и критикува президента Румен Радев, който „кой знае защо даде безрезервна подкрепа”.

Посещението на Еманюел Макрон – за какво се договориха с президента и премиера (ОБЗОР)Договорености бяха постигнати по няколко направления

По повод отношенията на Балканите Кънев заяви, че не бива да се държим така, все едно отношенията между Сърбия и Македония са вътрешната работа на Сърбия и не бива да си траем, а да заемем позиция на повече твърдост и гласност. 

За 100-те дни на Борисов за съжаление нищо не се случи, коментира още той. По отношение на политиката към Македония може би това е единствената сфера, където българското правителство се справи добре. Но не бива да се допуска да се пакетира Македония в съмнителното шаблонно понятие „Западни Балкани”, каза той.

  • 14
    0
Още по темата
1 Коментара
  • Най-старите отгоре
  • Най-новите отгоре