Съпредседателят на Реформаторския блок - Радан Кънев призова всички партии включително и ДПС да разследват "как с депутатска заплата се натрупват милиарди".

Призивът беше отправен във Варна след като стана ясно, че Делян Пеевски е придобил дялове в Балканска медийна компания и Булгартабак.

Кънев нарече процеса на легализиране на бизнеса на Пеевски „политическа наглост." В същото време Цветан Цветанов каза, че ГЕРБ не коментират други политически сили, а следят какво се случва в партията.

„Това накрая на политическата си кариера, да обявиш как си се нагушил през нея и да кажеш „аз се нагуших достатъчно и излизам" е наглост, с която до момента не сме се сблъсквали. Може би трябва да очакваме и други депутати да последват този пример - декларират какво са откраднали по време на мандатите си, след което избелени да се оттеглят от политиката”, заяви Кънев.

За бившия силов министър Цветан Цветанов (който беше „страхуван” от парламентарната трибуна лично от Пеевски – б.р.), решението на депутата от ДПС е на първо място лично и на второ – на съответната политическа сила. Той допълни, че не може да коментира, докато оттеглянето на Пеевски не стане факт.

Официално искане от страна на неуспелия шеф на ДАНС да напусне депутатското си място не е постъпвало нито в парламентарната група на ДПС, нито в деловодството на парламента.

Негови колеги споделиха, че не са чували за такива негови намерения. Потърсен за коментар, Пеевски не отговаряше на мобилния си телефон.